Actualitat


Webinar: la Comunicació on line de la teva empresa

Publicat per on 24/04/2021 in General | 0 comentaris

El darrer webinar organitzat pel Club ha tractat la contextualització actual de la comunicació i el màrqueting a les empreses. Marisol Garcia, consultora de comunicació i màrqueting digital, ha estat l’encarregada de portar a terme la conferència, reflexionant sobre la importància de l’estratègia en els canals de publicació de l’empresa, confirmant que cal establir objectius, mesurar-los i buscar, sobretot, el prestigi i la reputació de la marca.

Captura         reflexió 2

 

Amb la comunicació a l’entorn digital, el negoci aporta valor quan publica aspectes molt relacionats amb l’ empresa i sector en el que es mou. Per aquest motiu per als clients i seguidors és molt interessant quan les publicacions es centren en desenvolupar i explicar allò que fa l’empresa (i per tant explicar el valor diferencial que aporta al mercat), com ho duu a terme i quines són les solucions creatives e innovadores.

La idea és fer-ho bé i fer-ho saber amb la finalitat de visibilitzar, posicionar i conversar en els canals que l’empresa té a Internet.

Captura 2                 focus

 

PARTIM DELS CONCEPTES CLARS, PER DETERMINAR QUINA ESTRATÈGIA SEGUIR

L’evolució de la comunicació digital i el màrqueting al llarg d’aquests anys ha generat diferents entorns.

Les primeres pàgines webs eren totalment estàtiques, tractades com a simples murs on es penjaven les noticies, els serveis o els productes més destacats de l’empresa.

Internet, i com fan màrqueting les marques, ha fet que surtin noves tècniques de comunicació, de mostrar els serveis, i d’arribar al client.

D’aquell primer entorn 1.0, en el qual un webmaster feia un web, el penjava a internet i els internautes llegien el que l’empresa publicava, es va evolucionar cap a la interacció dins la pàgina. Els websmasters van començar a dedicar un espai al web on els internautes tenien l’oportunitat de comentar i opinar sobre els productes i serveis que la marca exposava.

És en aquesta època quan comencen a despuntar les primeres xarxes socials (Facebook i Twitter com a més populars). Ja no es pot parlar de 1.0, perquè aquell entorn ha canviat i s’ha modificat, sinó de l’Internet 2.0 i tot el que fa referència al Social Media i la importància del diàleg entre empresa i client.

És la gran evolució que, gràcies al creixement de les xarxes socials i blocs, comença a fer camí fins a l’actualitat en la que aquest entorn encara continua madurant i  evolucionant per si mateix.

L’evolució de les pàgines web i com l’internauta es comporta digitalment continua. Els cercadors (al nostre país Google encapçalant aquest moviment) es converteixen en referència i les marques aposten per incorporar paraules claus a les seves webs per ser dels primers en ser trobats en aquests cercadors. Comença una altra revolució i un altre entorn, el 3.0 també nomenat com l’internet semàntic i la capacitat de donar resposta a les recerques a través de paraules.

Si a l’entorn 2.0 les tècniques que es posen en joc estan basades en les publicacions en xarxes socials, el tractament dels continguts als blocs, buscar els comentaris i el diàleg amb el client; al 3.0 les tècniques que s’utilitzen estan relacionades amb el SEO (el posicionament orgànic: sense pagar) i el SEM (el posicionament basat en la publicitat).

La última revolució es diu 4.0 i té a veure amb el tractament de les dades. Les empreses saben que obtenir dades dels seus clients i prescriptors els hi proporciona una informació molt valuosa que no volen deixar escapar. El recull d’aquestes dades  pot servir als negocis posar en funcionament tècniques com per exemple l’ email màrqueting o en retargeting, en publicitat.

Captura 4

Moltes empreses estan treballant els diferents entorns a l’hora; es a dir tenen una pàgina web que actualitzen periòdicament, treballant paraules claus concretes, posant en marxa, doncs, tècniques de l’entorn 3.0. I a l’hora gestionen diferents perfils a les xarxes socials per buscar visibililitat de la seva marca, i busquen ampliar la base de dades per tal de comunicar-se amb el seu client d’una forma molt directa i privada, a través de l’email i la posada en marxa de tècniques de l’entorn 4.0.

Hi ha d’altres negocis, que prefereixen només treballa un dels entorn, per exemple, el 3.0 per tal d’aparèixer sempre a les primeres posicions de Google.

QUIN ENTORN TRIAR?

Desenvolupar una estratègia o altra dependrà de l’entorn on es mogui el client i on s’està desenvolupant el sector.

El client ha d’estar sempre al centre de tota l’estratègia de màrqueting. Cal conèixe’l bé, estudiar-lo i analitzar què busca, on es mou digitalment i com oferir-li la informació i el producte que necessita.

QUINA TÈCNICA UTILITZAR?

  Captura7

Les empreses han de sostentar la seva estatègia de comunicació i màrqueting en tres pilars fonamentalment: La visibilitat de la seva marca, posicionar-la i tenir conversa amb el seu client, per arribar a la venda final. 

Per buscar la visibilitat de l’empresa, ajudarà posar en marxa les tècniques de SEO, (treballar les paraules clau de l’empresa i el sector per tal que el client trobi la marca en les primeres posicions de Google), les tècniques SEM (la publicitat al cercador de Google), les tècniques a les xarxes socials i les publicitats en aquestes xarxes.

Per tal de posicionar la marca i que en el moment que un prescriptor o client tingui un problema es posi en contacte amb l’empresa per a demanar-li pressupost, una bona tècnica a desenvolupar és el content màrqueting; es a dir oferir constantment contingut de valor sobre la marca i el sector.

Per mantenir conversa amb el client, establir tècniques de email màrqueting faciliten els resultats, i per descomptat utilitzar les xarxes socials per dialogar és una bona elecció.

Captura 8Captura 9 

Per finalitzar el webinar, la ponent va voler fer especial èmfasi en la importància d’analitzar, establint indicadors de rendiment per tal de saber si les accions que s’estaven portant a terme eren les adequades o calien corregir-les.

D’entre la gran varietat de dades que es poden recollir de les analítiques, les més bàsiques són les que fan referència al:

  1. Contingut. Oferirà  informació sobre si el que s’està publicant agrada o no
  2. Comunitat. Caldrà establir si s’està publicant per l’audiència adequada.

Captura 11

En acabar l’exposició es va obrir torn de preguntar per tal d’abordar situacions i  dubtes molt concrets.

Si tu també tinguessis  qualsevol consulta sobre aquest webinar et respondrem si envies un email comunicacio@clubempresarisviladecans.con

Com es destinaran les ajudes de 11 mil milions d’€ de l’Estat?

Publicat per on 25/03/2021 in General | 0 comentaris

El webinar que ha organitzat el Club d’Empresari de Viladecans ha tingut com objectiu analitzar el “Plan  de ayudas en apoyo a la solvencia empresarial” que ha fet públic el Govern Espanyol.

La ponència, a càrrec de Juan Pañella, president del Club, expert en Jurisdicció i laboral i al capdavant de l’Assessoria d’empreses Gemap, ha detallat com anirà destinada l’ajuda dels 11 mil milions d’euros i a quins sectors .

Fes clic a la imatge per ampliar-la

Captura 1 Presentació_ Pla d'ajudes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pañella ha destacat la importància de la distribució d’aquestes ajudes, ja que El Ministerio de Hacienda ha publicat que emetrà una Ordre Ministerial on quedaran fixades les quantitats que li correspon a cada Comunitat Autònoma per la seva distribució.

Amb aquesta ordre cada una de les comunitats realitzarà les corresponents convocatòries per assignar les ajudes

Captura 2 Presentació_ Distribució d'ajudes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Pla també contempla altres normes i mesures per la reducció de l’endeutament de les empreses i autònoms, així com línies de reestructuració del deute financer.

Captura 3_ Deute

 

 

 

 

 

 

 

 

Captura 4_Endeutament

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per si estas interessat en veure el webinar sencer, pots accedir a la gravació directament.

Si vulguessis fer qualsevol consulta sobre aquest webinar et respondrem en aquest email: comunicacio@clubempresarisviladecans.com

 

 

 

L’empresari de Viladecans encara el futur amb optimisme

Publicat per on 05/02/2021 in General | 0 comentaris

L’empresari de Viladecans encara el futur amb optimisme

Malgrat la majoria de l’empresariat local no ha rebut pràcticament ajudes per part de l’administració, s’ha hagut d’acollir a ERTOS, ha demanat crèdits ICO i ha fet adaptacions als seus locals per prevenir el COVID-19, la majoria veu el futur amb optimisme i creu que, fins i tot, necessitarà  augmentar la seva plantilla.

Segons les dades, la majoria de les empreses que han respost el qüestionari del CEV pertanyen a l’àmbit dels serveis enquesta pregun. 1     I malgrat la gran part dels associats no tenen una plantilla extensa, un cop passada la pandèmia, més del 77%  no té cap intenció de reduir el personal. enquesta preg. 3   Al llarg de tot aquest any de pandèmia, la majoria de les empreses han petit fortes restriccions econòmiques: el 61% d’ells han sol·licitat un ERTO, més del 83% té treballadors afectats per l’ERTO i quasi el 67% ha hagut de sol·licitar un crèdit ICO per tirar endavant la seva activitat econòmica. Resp.4   respuesta 6   Davant la situació difícil que han viscut, gran part dels empresaris enquestats afirmen no haver tingut cap ajuda per part de l’Administració.

El 89% dels empresaris contesten que no han rebut cap ajuda com a autònom per cessament de la seva activitat, més del 83% no ha rebut tampoc cap ajuda de la Generalitat de Catalunya, i quasi el 95 % manifesta no haver rebut cap ajuda de l’Ajuntament de Viladecans. cee5b9e709448a513e84ccd44c2c0022-1   Els empresaris de Viladecans han adequat les seves instal·lacions per fer front el virus del COVID-19 en un 78% dades-enquestes-10   Malgrat les dades de dificultat que han aportat la primera part de l’enquesta, el 72% dels empresaris es mostren optimistes amb el futur i creuen que l’evolució de la seva activitat empresarial serà favorable ens els mesos futurs. dades-enquestes-2   I l’optimisme es manté quan quasi un 67% dels enquestats creuen que no hi ha cap possibilitat de que el seu negoci s’hagi de tancar. resp.12   Ni de reduir el personal a la seva plantilla, ans al contrari cee5b9e709448a513e84ccd44c2c0022-2   Alguns dels empresaris enquestats han volgut constatar a les observacions que el col·lectiu empresarial no té cap ajuda i que les poques que en disposen no són reals.
Manifesten que cal escoltar les necessitats de les empreses i alinear els recursos a les necessites concretes que aquest col·lectiu demana i amb sentit.

Per últim posen de relleu que aquesta crisi ha demostrat les greus deficiències de l’administració pública i la falta d’empatia vers la realitat que està vivint les petites i mitjanes empreses.