Actualitat


Jordi Bordas “hem digitalitzat el nostre negoci”

Publicat per on 30/11/2020 in General | 0 comentaris

Jordi Bordas, un dels empresaris més emblemàtics i representatius de Viladecans, ha reflexionat amb el Club d’Empresaris sobre com ha afrontat el seu negoci la pandèmia i com encara el seu futur en una entrevista en exclusiva pel CEV.

El trobem a l’obrador familiar treballant de forma incansable com porta des dels 20 anys, al negoci familiar.

Família d’emprenedors, els seus pares ja havien muntat negocis al llarg de la seva vida. Havien tingut una empresa de metal·lúrgia al Polígon Centre de Viladecans, però la crisi del petroli als anys 70 va fer que es perdés, així que els pares es van decidir per obrir l’any 86 un forn de pa al vell local de cistelleria dels avis, el forn SantaCreu un negoci que avui dia és ja emblemàtic.

Jordi Bordas es fa i madura en aquest entorn, envoltat de farines, de masses, és hàbil amb les mans i creatiu; així que als 14 anys no s’ho pensa gens i es decideix per estudiar primer fleca i després pastisseria. Avui dia encara continua amb l’estudi dels ingredients, com integrar-los en les receptes, les tècniques i habilitats per fer una bona pastisseria.

Tant és així que en Jordi Bordas és avui dia considerat com  un dels xefs pastissers revolucionaris d’aquest sector amb una tecnologia en la formació de la pastisseria totalment innovadora. “Nosaltres el que fem, explica Bordas, és utilitzar un mètode per a que el pastisser aprengui a crear la seva pròpia recepta i aquesta ha estat la nostra revolució, que ens ha fet únics en el nostre sector i per això arriben tants alumnes d’arreu del món. Perquè normalment quan vas a una escola de pastisseria t’ensenyen a fer receptes amb un procés, clàssic, però que ja està establert”.

_MG_1022 _MG_151978170087_2421642801415906_2382734631892942848_o

 

EL NAIXEMENT DEL B·CONCEPT

Explica que a la seva història personal i professional hi ha un punt d’inflexió. El moment que guanya el campionat del món de Pastisseria a Sirha-Lion el 2011. Ell tenia 33 anys. Va ser en aquell moment quan el seu nom comença a tenir visibilitat al sector, el truquen per fer conferències i per mostrar la seva mestria. Comença a donar classes i a explicar les seves indagacions, com desenvolupa les tècniques. La divulgació li agrada, es troba còmode i a més s’adona que sap arribar als seus alumnes.

Fruit del seu esperit emprenedor, après a la llar familiar, el 2014 veu que pot crear una metodologia pròpia, amb receptes més sanes, més lleugeres i saboroses. Aquest concepte, anomenat B-Concept és el que presenta en el Forum Gastronòmic de Barcelona i és amb aquesta mateixa idea la que el porta a inaugurar  el 2015 la seva aula de formació a Viladecans, un espai dedicat a la investigació, a la divulgació del concepte basat en el I+D dels productes i tècniques de la pastisseria.

Fins a les seves aules de Viladecans arriben alumnes d’arreu del món, sobre tot russos i xinesos.

La seva innovació en la pastisseria es completa amb la venda d’un Software, el B·Pro, dissenyat per gestionar les receptes i per tant oferir la màxima eficàcia en la feina del pastisser.

merengue1 pasteleria

NOVA PLATAFORMA ON LINE PER FER CRÉIXER EL NEGOCI

Davant tots aquest avenços en la seva trajectòria, el que en Jordi no preveia era l’arribada del Covid. Fins ara la seva línia de negoci tenia encara molta rellevància les classes presencials i la incorporació dels alumnes que arribaven d’arreu a les instal·lacions de Viladecans.

La crisi del COVID l’ha servit per posar-se al dia en la digitalització del negoci i a avançar ” a marxa forçada” en la digitalització de tots els seus canals tant de formació com de visualització de la seva marca.

S’ha hagut de crear una plataforma nova on els alumnes puguin accedir-hi als cursos (vídeos, continguts de receptes, tècniques, productes i els directes que els diferents professors i el Jordi realitzen) .

Aquesta nova plataforma es llançarà per primer cop a principis del mes de desembre i esperem que amb aquest llançament i tota la feina que hem fet de producció dels vídeos i de crear la plataforma ens recuperem, perquè realment el Covid ens ha colpejat molt durament” Explica Jordi Bordas.

De fet aquesta idea la portaven madurant des de feia tres anys “Havíem fet un pla a cinc anys vista per madurar el negoci i multiplicar la facturació el doble i això suposava passar-ho tot al món on line, ja que en ser presencial i pensat molt en la meva persona, només tenia unes hores de dedicació i al final sempre hi havia un tope.  Ara l’hem gravat i a més hem optat per donar més visibilitat i presència a altres membres de l’equip que s’han especialitzat en determinades àrees

A més, aquest passat juliol s’ha inaugurat un espai de I+D a Viladecans; unes instal·lacions modernes e innovadores que els permetrà transferir el coneixement, tenim com a base la pastisseria més saludable. “Al nostre negoci hi ha un equip de persones que es dediquen a la investigació, al I+D, de forma constant en tot el que intervé en el nostre sector tenim com a premissa la salut de la persona que consumeix el nostre producte final

El futur del negoci de pastisseria es completa amb la publicació al mes d’abril d’un llibre del mètode B·Concept que segur serà una altra font d’ingressos i no serà l’últim.

Podeu visitar el seu web per obtenir-ne més informació 

48384720_2182654365314752_4351359044070408192_o            48382959_2182655085314680_1353127977725984768_o

ENQUESTA BÀSICA

Hem proposat el Jordi que ens respongui unes preguntes genèriques sobre Viladecans. Aquestes són les seves respostes:

  • CEV: Què t’aporta Viladecans?

Jordi Bordas: A nivell de negoci per mi Viladecans és molt important perquè estic al costat de l’aeroport i això fa que els meus alumnes per arribar a “casa nostra” ho tinguin molt fàcil i còmode. A Viladecans tenim unes infraestructures fantàstiques, uns hotels bons i la ciutat de Barcelona a minuts i això m’ha ajudat molt en el desenvolupament del negoci. Com a municipi, com que porto tota la vida aquí, no trobo res a faltar. Per viure és un lloc molt còmode.

  • CEV: Què reps de Viladecans

Jordi Bordas: L’atenció i l’estima de la gent. Està molt pendent del que estem fent. Hi ha molta predisposició a cuidar-nos, a estar alerta del que surt i fem. Jo rebo sempre molta sensibilitat i atenció; i això per mi és molt, m’omple moltíssim i em sento molt orgullós de la meva gent

  • CEV: Què aportes a Viladecans

Jordi Bordas: Visualització i internacionalització. El fet de ficar Viladecans en el mapa per a moltes persones que estan a l’estranger. És gent que ve a formar-se, però també hi viuen a la ciutat, fa lleure aquí. I això també és interessant

El comerç encara la campanya de Nadal més incerta.

Publicat per on 30/11/2020 in General | 0 comentaris

La preocupació per part del sector empresarial per com s’encararà una de les campanyes de l’any més important és latent. Al final que la campanya de Nadal vagi mitjanament bé serà bo per tothom i repercutirà en tot el teixit productiu del país

El Comerç en general, i en particular el de Viladecans, encara aquesta propera campanya de Nadal amb incertesa.

Joan Carles Calbet, president de la Unió d’Entitats Retail de Catalunya i soci del Club d’Empresaris de Viladecans, ha fet un repàs de l’actualitat del comerç a Catalunya i ha expressat la seva preocupació per la situació dels botiguers amb l’arribada de la campanya de Nadal.

Us convidem a veure l’entrevista sencera que Joan Carles Calbet ha fet a l’entrevista dels informatius del passat diumenge 29 de novembre al canal 3/24. Clica a la imatge

Pantallazo 5