Actualitat


Com es destinaran les ajudes de 11 mil milions d’€ de l’Estat?

Publicat per on 25/03/2021 in General | 0 comentaris

El webinar que ha organitzat el Club d’Empresari de Viladecans ha tingut com objectiu analitzar el “Plan  de ayudas en apoyo a la solvencia empresarial” que ha fet públic el Govern Espanyol.

La ponència, a càrrec de Juan Pañella, president del Club, expert en Jurisdicció i laboral i al capdavant de l’Assessoria d’empreses Gemap, ha detallat com anirà destinada l’ajuda dels 11 mil milions d’euros i a quins sectors .

Fes clic a la imatge per ampliar-la

Captura 1 Presentació_ Pla d'ajudes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pañella ha destacat la importància de la distribució d’aquestes ajudes, ja que El Ministerio de Hacienda ha publicat que emetrà una Ordre Ministerial on quedaran fixades les quantitats que li correspon a cada Comunitat Autònoma per la seva distribució.

Amb aquesta ordre cada una de les comunitats realitzarà les corresponents convocatòries per assignar les ajudes

Captura 2 Presentació_ Distribució d'ajudes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Pla també contempla altres normes i mesures per la reducció de l’endeutament de les empreses i autònoms, així com línies de reestructuració del deute financer.

Captura 3_ Deute

 

 

 

 

 

 

 

 

Captura 4_Endeutament

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per si estas interessat en veure el webinar sencer, pots accedir a la gravació directament.

Si vulguessis fer qualsevol consulta sobre aquest webinar et respondrem en aquest email: comunicacio@clubempresarisviladecans.com

 

 

 

L’empresari de Viladecans encara el futur amb optimisme

Publicat per on 05/02/2021 in General | 0 comentaris

L’empresari de Viladecans encara el futur amb optimisme

Malgrat la majoria de l’empresariat local no ha rebut pràcticament ajudes per part de l’administració, s’ha hagut d’acollir a ERTOS, ha demanat crèdits ICO i ha fet adaptacions als seus locals per prevenir el COVID-19, la majoria veu el futur amb optimisme i creu que, fins i tot, necessitarà  augmentar la seva plantilla.

Segons les dades, la majoria de les empreses que han respost el qüestionari del CEV pertanyen a l’àmbit dels serveis enquesta pregun. 1     I malgrat la gran part dels associats no tenen una plantilla extensa, un cop passada la pandèmia, més del 77%  no té cap intenció de reduir el personal. enquesta preg. 3   Al llarg de tot aquest any de pandèmia, la majoria de les empreses han petit fortes restriccions econòmiques: el 61% d’ells han sol·licitat un ERTO, més del 83% té treballadors afectats per l’ERTO i quasi el 67% ha hagut de sol·licitar un crèdit ICO per tirar endavant la seva activitat econòmica. Resp.4   respuesta 6   Davant la situació difícil que han viscut, gran part dels empresaris enquestats afirmen no haver tingut cap ajuda per part de l’Administració.

El 89% dels empresaris contesten que no han rebut cap ajuda com a autònom per cessament de la seva activitat, més del 83% no ha rebut tampoc cap ajuda de la Generalitat de Catalunya, i quasi el 95 % manifesta no haver rebut cap ajuda de l’Ajuntament de Viladecans. cee5b9e709448a513e84ccd44c2c0022-1   Els empresaris de Viladecans han adequat les seves instal·lacions per fer front el virus del COVID-19 en un 78% dades-enquestes-10   Malgrat les dades de dificultat que han aportat la primera part de l’enquesta, el 72% dels empresaris es mostren optimistes amb el futur i creuen que l’evolució de la seva activitat empresarial serà favorable ens els mesos futurs. dades-enquestes-2   I l’optimisme es manté quan quasi un 67% dels enquestats creuen que no hi ha cap possibilitat de que el seu negoci s’hagi de tancar. resp.12   Ni de reduir el personal a la seva plantilla, ans al contrari cee5b9e709448a513e84ccd44c2c0022-2   Alguns dels empresaris enquestats han volgut constatar a les observacions que el col·lectiu empresarial no té cap ajuda i que les poques que en disposen no són reals.
Manifesten que cal escoltar les necessitats de les empreses i alinear els recursos a les necessites concretes que aquest col·lectiu demana i amb sentit.

Per últim posen de relleu que aquesta crisi ha demostrat les greus deficiències de l’administració pública i la falta d’empatia vers la realitat que està vivint les petites i mitjanes empreses.

Els 5 reptes de Viladecans

Publicat per on 25/01/2021 in General | 0 comentaris

Els 5 reptes de Viladecans

El passat 19 de gener el president del Club d’Empresaris de Viladecans, Juan Pañella, va intervenir al webinar organitzat per l’Ajuntament de Viladecans sobre Dinamització Econòmica per parlar de com hauria de ser la Viladecans de 2030.

Al webinar el president del CEV va estar acompanyat per l’alcalde del municipi, Carles Ruiz y el Coordinador General del PEMB, Oriol Estela. A la seva exposició Pañella va defensar els 5 reptes als quals Viladecans ha de fer front per créixer econòmicament d’una forma controlada i convertir-se en una ciutat pròspera.

1️⃣ Impulsar i controlar el creixement econòmic de la ciutat
2️⃣ Millorar la formació a les empreses
3️⃣ Posicionar Viladecans com un Hub d’Innovació
4️⃣ Posar en valor el capital natural i l’ecosistema de la ciutat
5️⃣ Definir i implementar les estratègies d’actuacions de la futura Viladecans més enllà del 2030

Pañella va destacar que Viladecans es troba en un lloc estratègic, a poc kilòmetres d’una ciutat prou important com és Barcelona, al costat de l’aeroport i que per tant ha d’impulsar el seu creixement de forma estratègica i planificada.

WhatsApp Image 2021-01-19 at 11.59.04

 

No va deixar enrere la importància de millorar la formació i la capacitació dels professionals ni la importància que avui dia té la innovació i la digitalització en les empreses, per tal de posicionar Viladecans al capdavant de la capacitació dirigida i l’estratègia de hubs pensant en la construcció i edificació.

Precisament en aquest sentit i just abans de la intervenció de Juan Pañella, l’alcalde de Viladecans va anunciar públicament que  els ajuntaments de Viladecans i Gavà, juntament amb Roca Group han presentat al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme el projecte de creació d’un Hub de Construcció Sostenible amb l’objectiu que el Govern l’inclogui dins dels plans sol·licitats al programa Next Generation UE, la línia dels fons de reconstrucció europeus post Covid que aposta per la transformació de sectors tradicionals de l’economia cap a nous reptes en la línia de la transició ecològica i la digitalització.

La iniciativa, que té un pressupost global de 925 milions d’euros, es va projectar en 2017 amb un horitzó inicial de 15 anys. L’obtenció de fons europeus acceleraria la seva posada en marxa, reduint-se a sis anys. Aquest centre d’activitats s’emmarca dins dels projectes proposats per a l’Agenda Urbana Local i l’Estratègia Viladecans 2030, plans de futur que elabora la ciutat actualment.

Aquest Hub d’indústries manufactureres de materials, equipaments, tecnologia i serveis per a la transformació sostenible de l’edificació a Espanya serà un parc empresarial pensat perquè es concentrin empreses consolidades o nous emprenedors dedicats a un sector en alça i en constant procés de desenvolupament a escala global.

Per a l’execució d’aquesta iniciativa es crearà un consorci públic-privat liderat per Roca Group com a impulsor del projecte, al costat dels ajuntaments de Viladecans i Gavà. El consorci estarà coliderat per les empreses Cosentino i Nasunvinsa. Així mateix, són socis del projecte com a companyies tractores Fluidra, Applus, Acciona i Suez, acompanyades d’un grup important de pimes de Viladecans i Gavà, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) com a socis de coneixement, a més de la consultora estratègica holandesa YGroup com a soci responsable de l’assistència tècnica.

El Hub de Viladecans i Gavà contindrà més d’una vintena d’iniciatives, unes liderades per Roca Group i altres per les diferents administracions (Estat, Generalitat i ajuntaments). En aquest Hub se situarà la seu mundial de Roca Group, que inclourà un showroon, un centre logístic i la reubicació i modernització de les seves fàbriques. A més, Roca Group preveu impulsar el seu Competence Center per a millorar la interconnectivitat i digitalització internes, i instal·lar i proporcionar una nova orientació a la Roca Group Corporate University.

Pañella va continuar exposant més reptes que ha de tenir en compte Viladecans per la seva dinamització econòmica

WhatsApp Image 2021-01-19 at 11.59.21

 

D’una banda el repte 4 que aposta per posar en valor el ecosistema propi de Viladecans i el capital natural del municipi i per últim el 5è repte que defensa d’una millor definició i implementació d’estratègies i accions futures de creixement a la ciutat.

Pañella creu que cal anar un pèl més enllà en el endemà del COVID, un problema que no s’ha de ignorar, però que cal pensar estratègicament a més llarg termini per definir bé quina serà la ciutat que deixarem a les generacions futures.

El president del Club d’Empresaris de Viladecans creu que cal fomentar les aliances entre les entitats del municipi, “perquè només entre tots podrem fer una Viladecans millor”

WhatsApp Image 2021-01-19 at 11.58.46