Els 5 reptes de Viladecans

» Publicat on 25/01/2021 in General

Els 5 reptes de Viladecans

El passat 19 de gener el president del Club d’Empresaris de Viladecans, Juan Pañella, va intervenir al webinar organitzat per l’Ajuntament de Viladecans sobre Dinamització Econòmica per parlar de com hauria de ser la Viladecans de 2030.

Al webinar el president del CEV va estar acompanyat per l’alcalde del municipi, Carles Ruiz y el Coordinador General del PEMB, Oriol Estela. A la seva exposició Pañella va defensar els 5 reptes als quals Viladecans ha de fer front per créixer econòmicament d’una forma controlada i convertir-se en una ciutat pròspera.

1️⃣ Impulsar i controlar el creixement econòmic de la ciutat
2️⃣ Millorar la formació a les empreses
3️⃣ Posicionar Viladecans com un Hub d’Innovació
4️⃣ Posar en valor el capital natural i l’ecosistema de la ciutat
5️⃣ Definir i implementar les estratègies d’actuacions de la futura Viladecans més enllà del 2030

Pañella va destacar que Viladecans es troba en un lloc estratègic, a poc kilòmetres d’una ciutat prou important com és Barcelona, al costat de l’aeroport i que per tant ha d’impulsar el seu creixement de forma estratègica i planificada.

WhatsApp Image 2021-01-19 at 11.59.04

 

No va deixar enrere la importància de millorar la formació i la capacitació dels professionals ni la importància que avui dia té la innovació i la digitalització en les empreses, per tal de posicionar Viladecans al capdavant de la capacitació dirigida i l’estratègia de hubs pensant en la construcció i edificació.

Precisament en aquest sentit i just abans de la intervenció de Juan Pañella, l’alcalde de Viladecans va anunciar públicament que  els ajuntaments de Viladecans i Gavà, juntament amb Roca Group han presentat al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme el projecte de creació d’un Hub de Construcció Sostenible amb l’objectiu que el Govern l’inclogui dins dels plans sol·licitats al programa Next Generation UE, la línia dels fons de reconstrucció europeus post Covid que aposta per la transformació de sectors tradicionals de l’economia cap a nous reptes en la línia de la transició ecològica i la digitalització.

La iniciativa, que té un pressupost global de 925 milions d’euros, es va projectar en 2017 amb un horitzó inicial de 15 anys. L’obtenció de fons europeus acceleraria la seva posada en marxa, reduint-se a sis anys. Aquest centre d’activitats s’emmarca dins dels projectes proposats per a l’Agenda Urbana Local i l’Estratègia Viladecans 2030, plans de futur que elabora la ciutat actualment.

Aquest Hub d’indústries manufactureres de materials, equipaments, tecnologia i serveis per a la transformació sostenible de l’edificació a Espanya serà un parc empresarial pensat perquè es concentrin empreses consolidades o nous emprenedors dedicats a un sector en alça i en constant procés de desenvolupament a escala global.

Per a l’execució d’aquesta iniciativa es crearà un consorci públic-privat liderat per Roca Group com a impulsor del projecte, al costat dels ajuntaments de Viladecans i Gavà. El consorci estarà coliderat per les empreses Cosentino i Nasunvinsa. Així mateix, són socis del projecte com a companyies tractores Fluidra, Applus, Acciona i Suez, acompanyades d’un grup important de pimes de Viladecans i Gavà, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) com a socis de coneixement, a més de la consultora estratègica holandesa YGroup com a soci responsable de l’assistència tècnica.

El Hub de Viladecans i Gavà contindrà més d’una vintena d’iniciatives, unes liderades per Roca Group i altres per les diferents administracions (Estat, Generalitat i ajuntaments). En aquest Hub se situarà la seu mundial de Roca Group, que inclourà un showroon, un centre logístic i la reubicació i modernització de les seves fàbriques. A més, Roca Group preveu impulsar el seu Competence Center per a millorar la interconnectivitat i digitalització internes, i instal·lar i proporcionar una nova orientació a la Roca Group Corporate University.

Pañella va continuar exposant més reptes que ha de tenir en compte Viladecans per la seva dinamització econòmica

WhatsApp Image 2021-01-19 at 11.59.21

 

D’una banda el repte 4 que aposta per posar en valor el ecosistema propi de Viladecans i el capital natural del municipi i per últim el 5è repte que defensa d’una millor definició i implementació d’estratègies i accions futures de creixement a la ciutat.

Pañella creu que cal anar un pèl més enllà en el endemà del COVID, un problema que no s’ha de ignorar, però que cal pensar estratègicament a més llarg termini per definir bé quina serà la ciutat que deixarem a les generacions futures.

El president del Club d’Empresaris de Viladecans creu que cal fomentar les aliances entre les entitats del municipi, “perquè només entre tots podrem fer una Viladecans millor”

WhatsApp Image 2021-01-19 at 11.58.46