La Formació Professional Dual a Viladecans

» Publicat on 17/03/2014 in Comunicats

La Formació Professional Dual a Viladecans

Els passats 13 i 14 de març l’Ajuntament de Viladecans va organitzar un workshop (taller) sobre la Formació Professional Dual, un sistema d’ensenyament molt lligat a les pràctiques professionals que en països europeus com Alemanya és molt comú. Aquí, però, tot just comença a implantar-se i és per aquest motiu que el President i el Secretari del Club d’Empresaris han assistit a aquestes jornades.

El taller, coorganitzat per l’empresa d’innovació educativa PAU Education, va reunir a membres de la comunitat educativa i empresarial de Viladecans amb homònims de la regió alemanya de Baden-Württemberg, una de les més avançades d’Europa. Amb la participació de diverses empreses logístiques alemanyes, es va treballar en el sentit de com implantar estudis de formació professional en aquest àmbit a Viladecans, i com fer que els alumnes d’aquests estudis realitzin pràctiques en aquestes empreses.

Atesa la importància estratègica del nostre municipi, amb sòl industrial disponible i a prop de grans vies de comunicació com l’aeroport i el port de Barcelona, és molt important que la FP que s’oferti a la nostra ciutat s’adeqüi a les necessitats de les empreses que s’instal·lin a Viladecans. Sectors com la logística, el comerç, el turisme, les indústries tecnològiques… són claus pel desenvolupament del nostre municipi, i la nostra població hi trobarà un futur si es forma en aquest sentit.